Godkjente arrangementer

 

Dark Season Blues 2019 - godkjent!

DSB2019-1920-1080.jpg

Dark Season Blues har siden oppstarten også vært kalt Mørketidsfestivalen. Festivalen ble arrangert for første gang i 2003 og startet som en liten intim festival. Den har vokst gjennom årene, og i 2019 blir den syttende festivalen arrangert med arrangement fordelt på flere scener i Longyearbyen.

Dark Season Blues går over 4 dager, og inkluderer konserter på flere utesteder, blueslunsj og intimkonsert. Det er også arrangement på skolen, i kirken, og til og med barnehagen får besøk av våre artister. Hovedarrangementet er et fem timers musikkmaraton med konserter i to etasjer på Huset lørdagskvelden. Det hele avsluttes søndagskveld med en bluesjam hvor også publikum kan spille sammen med sin blueshelt.

24.-27.10.19

https://www.svalbardblues.com/


The Tall Ship Races Bergen 2019 - godkjent!

banner1-tall-ship-races-bergen.jpg

The Tall Ships Races er tilbake i Bergen, og byen skal for femte gang fylles med verdens vakreste seilskuter, festglade mennesker og seilglad ungdom! Det vil være en folkefest med fokus på ungdom og miljø i havet, ispedd mange kulturinnslag, musikk og opplevelser for hele familien. I år er det to hovedscener med program fra morgen til kveld, i tillegg til parkfestival, tivoli, foodtrucks, markedsplasser og sjørøverlandsby. I år kommer det over 60 seilskuter fra 18 ulike nasjoner. På kvelden forvandles noen av disse til restaurantskuter hvor man kan se musikkinnslagene fra Bryggescenen og nyte den gode stemningen i Vågen.

21.-24.7.2019

https://tallshipsbergen.no/


Longyearbyen Litteraturfestival 2019 - godkjent

Longyearbyen Litteraturfestival startet i 2017 og er verdens nordligste litteraturfestival. Festivalen retter seg mot lokalbefolkningen såvel som turister, og finner sted i september før mørketida setter inn. Vi trekker inn i byens ulike arenaer for presentasjoner, debatter, konserter, filmvisning, bokbad og generelt legger til rette for hyggelige stunder sammen. Festivalen avholdes 2.-6.9.2019.

longyearbyenlitteraturfestival.no/

Longyearbyen litteratur.jpg

Epleheim 2019 - godkjent!

Epleheim 2019 (1).png

"Epleheim" er et årlig arrangement for ansatte i Eplehuset og bedriftens nærmeste samarbeidspartnerne. Epleheim er en musikkfestival på Årsøya i Selbu hvor Eplehuset hyller sine trønderske røtter, feirer det de har fått til og ikke minst ser fremover på nye mål og strategiske valg. I tillegg arrangeres messen "Eple Expo" der produsenter og partnere viser frem sine produkter og tjenester for alle ansatte i selskapet. Miljø er en av fire verdier selskapet drives etter, og for Eplehuset handler det om et godt miljø for ansatte, kunder og ikke minst planeten. Epleheim arrangeres fra 31.8-1.9.2019

 

Peer Gynt på Gålå 2019 - godkjent!

Peer Gynt.jpg

Regissør Marit Moum Aune har satt sammen sitt drømmelag av Norges fremste skuespillere og solodansere fra Nasjonalbaklletten. Vi får følge Peer Gynts livsreise gjennom fantasi, humor og poesi. Med Snøhetta sitt scenografiske konsept får forestillingen et sterke visuelt uttrykk.

Regissør Marit Moum Aune har etablert seg som en av Norges mest anerkjente regissører. Nå har hun satt sammen sitt drømmelag, og skal skape en helt ny Peer Gynt på Gålå i 2019.

https://peergynt.no/


Hold Norge Rent konferansen 2019 - godkjent!

Hold Norge rent.png

Hold Norge Rent-konferansen er Norges viktigste møteplass om marin forsøpling. Konferansen arrangeres annenhvert år i Oslo og en annen norsk by. 5. - 6. februar 2019 finner konferansen for første gang sted i Bergen, på svanemerkede Scandic Hotel Ørnen. Konferansen i 2019 arrangeres i samarbeid med Bergen og Omland Friluftsråd og Bergen kommune, samt med støtte fra Ragn-Sells, Miljødirektoratet, BIR og Fylkesmannen i Vestland. Hovedtema for konferansen er landbasert forsøpling som kilde til marin forsøpling: "Fra land til vann".

https://holdnorgerent.no/


Polarjazz 2019 - godkjent!

Polarjazz er en musikkfestival som arrangeres i Longyearbyen på Svalbard, årlig første helg i februar. I 2019 for 22. gang. Festivalen har befestet seg som en viktig tradisjon og bidrar til en variert musikkopplevelse i mørketiden, både for fastboende og tilreisende, i alle aldersgrupper. 

Polarjazz 2019.jpg

Festivalen starter onsdag 31.1, med lokale artister i Kulturhuset og fortsetter torsdag-lørdag med 10-12 eksterne artister/band fra innland og utland. 

www.polarjazz.no


Friske fraspark 2018 - godkjent!

Visit Svalbard inviterer i samarbeid med Longyearbyen lokalstyre, Svalbard Næringsforening, UNIS og AECO til en aktuell og attraktiv reiselivskonferanse,. Programmet skal favne tema og problemstillinger som er på reiselivsplakaten høsten 2018.

uten navn.png

Friske fraspark blir en møteplass for kunnskapsdeling, innsikt og kompetanse – som er viktige byggesteiner i en miljøvennlig og fremtidsrettet reisemåls- og lokalsamfunnsutvikling

Les mer på arrangementets nettside


Furusjøen Rundt 2019 - godkjent!

Hvert år arrangerer Furusjøen Rundt skirenn (16.februar), sykkelritt (29.juni) og terrengløp (7.september) i et av Norges vakreste turterreng ved inngangen til Rondane nasjonalpark på Kvamsfjellet og Rondablikk.

Furusjøen Rundt eies og driftes av Kvam idrettslag.

www.furusjoenrundt.no

Furusjøen Rundt bilde.jpg

engerdals.jpg

Engerdalsdagenes intensjon er å skape et familiearrangement som assosieres med trivsel og glede for hele Engerdal kommunes befolkning samt tilreisende. Arrangementet har flere tusen besøkende hvert år. Dette er et betydelig antall for en kommune med bare litt over 1300 innbyggere.

www.engerdalsdagene.no


Peer Gynt på Gålå 2018 - godkjent!

Peer Gynt Gålå.jpg

2018 blir siste sjanse til å se og oppleve far og sønn Nils og Ole Jacob Oftebro som Peer Gynt på Gålå. Forestillingen i Sigrid Strøm Reibos regi fikk terningkast 5 av alle anmelderne og publikum ga forestillingen terningkast 5 og 6.

Forestillingen finner sted ved Gålåvannet mellom 3. og 12. august. 

www.peergynt.no


Polarjazz 2018 - godkjent!

Skjermbilde 2018-01-28 23.27.29.png

Polarjazz er en musikkfestival som arrangeres i Longyearbyen på Svalbard, årlig første helg i februar. I 2018 for 21. gang. Festivalen har befestet seg som en viktig tradisjon og bidrar til en variert musikkopplevelse i mørketiden, både for fastboende og tilreisende, i alle aldersgrupper. 

Festivalen starter onsdag 31.1, med lokale artister i Kulturhuset og fortsetter torsdag-lørdag med 10-12 eksterne artister/band fra innland og utland. 

www.polarjazz.no


daniel-frank-223182.jpg

World Cup i Kvitfjell er mye mer enn et skirenn. Det er duket for folkefest og programmet er tett både på dag og kveldstid.

Som vanlig kommer den mannlige verdensklassen å konkurrerer i utfor i Kvitfjell lørdag og i Super-G på søndag. 

http://worldcup.kvitfjell.no/


Dark Season Blues 2017 - godkjent!

Jubileumsfestivalen, den femtende Dark Season Blues arrangeres 26. til 29. oktober 2017. Festivalen arrangeres hvert år i slutten av oktober på 78 grader nord i Longyearbyen, og markerer inngangen til mørketiden når dagslyset og sola er i ferd med å forlate Svalbard for fire lange vintermåneder.

Festivalen i 2017 byr på 20 norske og internasjonale bluesband, 25 arrangement fordelt på de fleste scener i Longyearbyen, med totalt over 40 konserter. Festivalen går over 4 dager, og inkluderer konserter på flere utesteder, blueslunsjer og 3-retters bluesmiddag. 

https://www.svalbardblues.com/

Dark-Season-Blues-2017-2000x1282.jpg

brandon-compagne-308937.jpg

 ISA, EFT Eurosurf 2017 arrangeres på Jærstrendene i Norge! Dette er første gang ISA EFT Eurosurf arrangeres i Skandinavia. Alle medlemmer av eurosurf-landene er hjertelig velkommen til det eksotiske nord i for å surfe og konkurrere i det friske og kalde vannet i Norge.

http://www.eurosurf.no/

 


SmakSvalbard festivalen arrangeres i Longyearbyen 05.- 08.oktober. Det blir et kulinarisk mekka der små og store lokale aktører tilbyr mange unike godsaker. Forvent deg lokal mat- og drikke, spennende og morsomme workshops, foredrag, eksklusive smakinger, lokal fangsthistorie, eksklusiv selkveld med kulturopplevelser,  konsert med 5-6 retters tilpasset meny, champagne- , vin- og ikke minst lokal ølsmaking!  


Overekkelse av diplom Peer Gynt.jpg

Ibsens dramatiske dikt følger bondesønnen Peer fra han er tidlig i tjueårene til han er en gammel mann.


Årets versjon vil fremheve nettopp denne lange livsreisen, idet skuespillerne Jakob Oftebro og Nils Ole Oftebro deler tittelrollen, en fordeling som aldri tidligere er vist på Gålå. Ekstra kuriøst er det at far og sønn spiller på samme scene for første gang i utendørsamfiet ved Gålåvatnet.

https://peergynt.no/ 


engerdals.jpg

Engerdalsdagenes intensjon er å skape et familiearrangement som assosieres med trivsel og glede for hele Engerdal kommunes befolkning samt tilreisende. Arrangementet har flere tusen besøkende hvert år. Dette er et betydelig antall for en kommune med bare litt over 1300 innbyggere.