Dark Season Blues festivalen har blitt Miljøgodkjent Arrangement!

Dark Season Blues festivalen har blitt Miljøgodkjent Arrangement!

Arrangørene av bluesfestivalen i Longyearbyen har over flere år jobbet systematisk med ønske om å redusere festivalens miljøbelastning, spesielt knyttet til tiltak rundt innkjøp og transport.

For å oppnå utmerkelsen Miljøgodkjent arrangement må arrangementer oppfylle en rekke omfattende kriterier. Denne innebærer blant annet krav om kildesortering av avfall, tiltak for å redusere den samlede energibruken, miljøinformasjon til alle som er involverte i arrangementet, inkludert alle frivillig, innkjøp av miljømerkede produkter, kortreist mat, tilrettelegging for funksjonshemmede, og ikke minst, strenge krav om å sette området hvor arrangementet har blitt holdt tilbake i sin opprinnelige stand.

Vi gratulerer Dark Season Blues og ønsker dere en trivelig festival den 26.-29.oktober!

Peer Gynt på Gålå har blitt Miljøgodkjent arrangement!

Peer Gynt på Gålå har blitt Miljøgodkjent arrangement!

Peer Gynt på Gålå har i flere år jobbet for å redusere arrangementets miljøbelastning. De har satt i gang en rekke gode tiltak innen avfallshåndtering, miljøvennlig innkjøp, lokalprodusert mat og drikke. Dette har resultert i at Peer Gynt på Gålå nå for 2017 har blitt godkjent som Miljøgodkjent arrangement etter FEE Norway sine kriterier, og er det første arrangementet i regionen som oppnår en miljøsertifisering.

Disse kan heise Blått Flagg i 2017

Disse kan heise Blått Flagg i 2017

16 norske strender og 5 marinaer og et selskap som tilbyr bærekraftige båtturisme, har gått gjennom nåløyet og kan heise det høyt hengende og anerkjente miljømerket Blått Flagg sommeren 2017. To strender har i år fått miljømerket for første gang, og for første gang i Norge kan en bedrift som driver med hvalsafari heise Blått Flagg på båtene sine.