Badepunkt

 

Et Badepunkt finnes i naturlig landskap i Norge, Danmark og Sverige, og er flotte badesteder med mulighet for lokale natur- og/eller fritidsopplevelser.

Badepunkt er en ny nordisk merkeordning for strender og badesteder, og fra sommeren 2018 kan badegjester finne strender med rent badevann, toaletter, mulighet for avfallshåntering og tilstrekkelig livredningsutstyr, rundt omkring i Norden. Det nye kvalitetsstempelet til badeplasser, Badepunkt, viser vei til strandopplevelser i Norge, Danmark og Sverige.

I Norge tester to badeplasser i Bergen kommune kriteriene til den nye merkeordningen i år. Dette er:


Vollane

Vollane friluftsområde er en romslig og populær badeplass med stor gressbakke som bakland. Området har landgrunn sandfjære, svaberg, flere stupebrett, badestige, handikaprampe, redningssett, toalett og informasjonstavle. Fra badeviken er det gangvei ut på neset, der det også er stupebrett. Neset er en mye brukt fiskeplass. Badebøyer blir satt ut i sesongen. I sommersesongen er det ofte sol lenge i utover kvelden. Flere bord og benker er satt ut i området.

Det finnes også parkeringsplass for handikappede.

Vollane1920px-2.jpg

Kyrkjetangen1920px-3.jpg

Kyrkjetangen

Kyrkjetangen friluftsområdet er et av Bergen og Omland Friluftsråds mest poulære og best utbygde friluftslivsområder. Området er godt egnet for barn, med langgrunn strandfjære, klatretrær og huskestativ. Området er svært idyllisk med flere små sandstrender, svaberg, gressmarker, stupebrett, grillplasser og flere bord og benker. Området med svabergene er egnet for stangfiske. I sesongen er det satt ut badebøyer i sjøen, for å markere badeområdet.

Det er parkeringsplass for 130 biler i bakkant av området.


Badepunkt i Norden

Også strender i Danmark og Sverige tester nå i 2018 ut denne nye merkeordningen som har til hensikt å fremme badeplasser med rent badevann, toaletter, tilstrekkelig livredningsutstyr, og som er spesielt flotte med hensyn til natur- og/eller friluftsopplevelser.

BAdepunkt (600x800)_0 logo.png

Ønsker du mer informasjon om Badepunkt?

Kontakt:

Marit Kjellesvik

Stiftelsen FEE Norway

Tlf. 97608076

E-post: mk@fee.no