Badepunkt

 

Et Badepunkt finnes i naturlig landskap i Norge, Danmark og Sverige, og er flotte badesteder med mulighet for lokale natur- og/eller fritidsopplevelser.

Badepunkt er en ny nordisk merkeordning for strender og badesteder, og fra sommeren 2018 kan badegjester finne strender med rent badevann, toaletter, mulighet for avfallshåntering og tilstrekkelig livredningsutstyr, rundt omkring i Norden. Det nye kvalitetsstempelet til badeplasser, Badepunkt, viser vei til strandopplevelser i Norge, Danmark og Sverige.

I Norge tester to badeplasser i Bergen kommune kriteriene til den nye merkeordningen i år. Dette er:


Vollane

Ligger innerst i Eidsvågen, og er et stort område med sandfjære, stupebrett, toalett og informasjonstavle. Badeplassen er svært barnevennlig og har en gressbakke som bakland. Det finnes også parkeringsplass for handikappede.

 

Vollane1920px-2.jpg

Kyrkjetangen1920px-3.jpg

Kyrkjetangen

Ligger ved Nordåsvannet, syd for Bønes. Området består av sandstrand, gressmark og stupebrett. Det er også tilrettelagt med bålplass og lekestativer for barn.

 

 


Badepunkt i Norden

Også strender i Danmark og Sverige tester nå i 2018 ut denne nye merkeordningen som har til hensikt å fremme badeplasser med rent badevann, toaletter, tilstrekkelig livredningsutstyr, og som er spesielt flotte med hensyn til natur- og/eller friluftsopplevelser.

 
BAdepunkt (600x800)_0 logo.png

Ønsker du mer informasjon om Badepunkt?

Kontakt:

Marit Kjellesvik

Stiftelsen FEE Norway

Tlf. 97608076

E-post: mk@fee.no