Logg inn
Du er her • FEE Norway • Blått Flagg

Blått Flagg

Blåttflaggstrand2_01246(2).jpg

Blått Flagg er et miljøsertifikat som årlig tildeles over 4000 strender og marinaer i 48 land på tvers av Europa, Sør-Afrika, Marokko, Tunisia, New-Zealand, Brasil, Canada og Karibien.

Formålet med Blått Flagg er å fremme bærekraftig utvikling ved strender og marinaer, gjennom strenge krav når det gjelder miljøledelse, vannkvalitet, sikkerhet og service, og miljøopplæring og informasjon.

Blått Flagg programmet ble startet i Frankrike i 1985 og i resten av Europa fra 1987. Formålet var å engasjere strender til å overholde EU's badevannsdirektiv. I 2001 ble Sør-Afrika som første land utenfor Europa tatt opp. Les mer om denne utviklingen på den internasjonale hjemmesiden.

Blått Flagg ble innført i Norge i 1999. Det har lenge vært relativt liten oppslutning rundt ordningen, men dette er nå i endring. Stadig flere kommuner gjennomfører i større grad grundig overvåkning av badevannskvaliteten, har satt i gang tiltak for å forbedre både miljøet og sikkerheten for gjestene ved strender og marinaer, og har startet arbeidet mot Blått Flagg sertifisering.Følg oss på Facebook

Adresse: FEE Norway
Postboks 4502
4673 Kristiansand
Telefon: 90 84 58 07
epost: post@fee.no